top of page

VC2 commandowagen

De VC2 is een Volvo FH12XL bakwagen die uit drie verschillende compartimenten bestaat. De VC2 is uit te breiden met de aanhanger die de naam VC7 draagt.

 

Het eerste gedeelte van de VC2 is een kleine overlegruimte tot vier personen met kleine keuken welke is voorzien van een magnetron, koffiemachine, stromend koud- en warm water. Daarnaast beschikt de overlegruimte over een kluis en groot lcd-scherm waar alle camerabeelden in rasters kunnen worden weergegeven. Zo heeft u tijdens een klein veiligheidsoverleg direct alle beelden ter beschikking.

 

Naast de overlegruimte is een entree met toilet. Vervolgens begeeft u zich in een meldkamer (CoPI ruimte) waar plaats is voor één video operator, een centralist en journaalschrijver.

De meldkamer is voorzien van drie werkstations en diverse monitoren om de HD-camerabeelden op te projecteren. Ook kunt u met de werkstations het weer raadplegen of inloggen op uw eigen werksystemen. Naast de camerabeelden die tevens 360 graden kunnen worden gedraaid vanuit de CoPI ruimte zijn er meerde mobilofoons aanwezig om sturing te geven aan de portofoon kanalen waar de CP-leiding aan geeft. Daarnaast zijn er faciliteiten zoals een printer, eigen netwerk, telefooncentrale, HD-video recorders, internet (4G, of vast) en repeaters voor het digitale en/of analoge portofoonnetwerk aanwezig. 

Het derde compartiment wordt aangeduid als technische ruimte, hierin is de serverruimte- en werkplaats gerealiseerd. 

De VC2 wordt uitgerust met HD-camera’s. Uiteraard kunt u vele portofoons toevoegen bij de VC2. Het voertuig beschikt over repeaters waardoor u een overzichtelijke portofoonstructuur kunt toepassen. De portofoons kunnen zowel analoog als digitaal zijn. 

​De VC2 beschikt ook over zijn eigen noodstroomvoorziening. Bij korte stroomuitval schakelen automatisch de noodaccu's in. Bij een langere stroomonderbreking kan de vrachtwagen als aggregaat fungeren waardoor er altijd stroom ter beschikking is. Tevens is het voertuig voorzien van climatecontrol. Voor een optimale verlichting beschikt de VC2 over een twaalf meter hoge pompmast met bouwlampen. Op deze pompmast kunnen ook antennes en camera's geplaatst worden.

Als extra beschikt de VC2 over een audio-installatie die kan fungeren als omroepinstallatie bij een start/finish voor een sportevenement e.d. 

bottom of page