top of page

VC10

Mobiele Commando Unit

In de zomer van 2016 is de MCU in gebruik genomen. Het eerste jaar voor de MCU was direct een groot succes. Omdat de MCU aan beide zijden uitschuift en van binnen is verlicht met blauwe ledverlichting straalt de MCU van binnen veel ruimte en rust uit. 

 

De MCU is uitgerust met een meldkamer die plaats biedt aan 6 centralisten. Iedere centralist heeft zijn eigen werkstation met twee mobilofoons en vier grote lcd-schermen voor HD-camerabeelden, weergave van gps-tracers of uw eigen intranet en/of website. Daarnaast biedt de CoPI ruimte plaats aan een journaalschrijver of operationeel leider met eigen werkplek. Naast de CoPI ruimte bevindt zich een ruim opgezette overlegruimte. Deze bied plaats aan maximaal 16 personen, vier grote lcd monitoren voor HD camerabeelden, buienradar en plattegronden. 

 

De MCU heeft accommodatieruimte voor de ondersteunende medewerkers van FE Telecom met keuken, voorzien van een koffiemachine, koelkast, portofoon uitgifte, slaapaccommodatie, sanitairruimte en serverruimte.

Op het dak van het voertuig bevindt zich een pompmast met camera's, antennes en verlichting om het werkterrein om de MCU te verlichten. De MCU is uitgerust met noodaccu’s en een 6.000 watt noodaggregaat.

Het voertuig kan worden voorzien met HD-camera’s. De camera’s zijn allemaal in HD en 360 graden bestuurbaar vanaf ieder werkstation in de CoPI ruimte. Camera's kunnen overal bedraad en draadloos worden geplaatst zodat u een compleet (festival)terrein in beeld krijgt. Het voertuig kan worden voorzien van digitale- en analoge portofoons. De MCU beschikt over een eigen netwerk, printer, mobilofoons, portofoons, HD camera's, eigen noodstroom, koffieautomaat en climatecontrol.

bottom of page